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Securities and Exchange
DEPUTY GENERAL MANAGER Board of India

MARKET INTERMEDIARIES REGULATION AND SUPERVISION DEPARTMENT
POLICY AND DEVELOPMENT-2

SEBI/HO/MIRSD/POD2/OWI/P/2023/13863/1
April 05, 2023
To,

M/s LGT Wealth India Private Limited
414, 16/1 to 24 & 17, B Wing,

Comm. Building, Kanakia Wall Street,
Near Chakala Signal, JB Nagar,
Andheri East, Mumbai,
Maharashtra-400093

Kind Attention: Mr. Lalatendu Acharya, Compliance Officer
Sir,

Sub: Request for informal guidance by way of an “interpretive letter” under Securities
and Exchange Board of India (Informal Guidance) Scheme, 2003 with respect to the
Securities and Exchange Board of India (Research Analysts) Regulations, 2014 by
LGT Wealth India Private Limited.

1. This is with reference to your letter dated November 11, 2022 (“application”) seeking
guidance by way of an interpretive letter under the Securities and Exchange Board of
India (Informal Guidance) Scheme, 2003 (“Informal Guidance Scheme”)

2. In your application, you have, inter-alia, stated as under-

a) LGT Wealth India Private Limited (“LGT Wealth India”) is registered with SEBI as
a portfolio manager under SEBI (Portfolio Managers) Regulations, 2020 (‘PMS
Regulations”) bearing registration number INPO00007322.

b) LGT India provides discretionary services and non-discretionary portfolio
management services to its clients under the regulatory framework of the PMS
Regulations.

c) Further, LGT India provides referral services by making client referrals to various
financial products/service providers including but not limited to third party portfolio
management service (PMS) products and alternative investment fund (AIF)
products.
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3. In your letter under reference, you have sought an interpretive letter under the
Informal Guidance Scheme on the following questions-:

() Does the term ‘research recommendation, or an opinion concerning securities”
as per the Regulation2(w) read with Regulation 4(u)(i) and 4(u) (i) include
making buy/sell/hold recommendation and/or giving price target in respect of
securities (hereinafter referred to as “recommendation”)?

(i) In this connection, does making recommendation also include providing
recommendations for a basket comprising of more than one security to the
clients who avail RA services of LGT Wealth India?

(iij) As per exemption available under Regulation 3 of the RA Regulation, can LGT
Wealth India, being a registered portfolio manager, provide separate RA services
relating to providing recommendation, to any person, without registration under
RA Regulations?

(iv) If the answer to above is affirmative, can LGT Wealth India charge fee for
providing aforesaid RA service to any person referred above, so as to recover
the time and efforts spent by the analysts of LGT Wealth India in providing such
services?

(v) Can LGT Wealth India charge fees from its existing PMS clients for providing
aforesaid RA services, if the client wishes to avail such RA services separately?

(vi) Can LGT Wealth India make recommendations on private market securities,
including stocks and bonds?

(vii) Can LGT Wealth India make recommendations on global stocks or bonds too?

4. We have considered the submissions made by you in your application. Without
necessarily agreeing with your analysis, we are issuing interpretive letter as under:

With respect to the guidance sought under paragraphs 3 (i) and 3(ii):

5. At the outset, it is to be noted that under the extant Securities and Exchange Board
of India (Research Analysts) Regulations, 2014 (RA Regulations) there are no
provisions numbered as “4(u)(i) and 4(u)(ii)’ as referred in your query. Therefore,
due to lack of identification of the provision in respect of which the query has been
raised, the query shall be substantively answered in the context of the facts stated in

your letter. &
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6. Regulation 2(1)(w) of the RA Regulations defines “research report” as under-

“research report” means any written or electronic communication that includes
research analysis or research recommendation or an opinion concerning
securities or public offer, providing a basis for investment decision and does not
include the following communications: -

() comments on general trends in the securities market;

(ii) discussions on the broad-based indices;

(i) commentaries on economic, political or market conditions;

(iv) periodic reports or other communications prepared for unit holders of mutual
fund or alternative investment fund or clients of portfolio managers and
investment advisers;

(v) internal communications that are not given to current or prospective clients;

(vi) communications that constitute offer documents or prospectus that are
circulated as per regulations made by the Board;

(vii) statistical summaries of financial data of the companies;

(viii) technical analysis relating to the demand and supply in a sector or the index;

(ix) any other communication which the Board may specify from time to time.”

7. Therefore, research report means any communication, written or electronic, that
includes research analysis, research recommendation and opinion concerning
securities that provide a basis of investment decision. As “making buy/sell/hold
recommendation and/or giving price target in respect of securities” are
recommendation(s)/analysis/opinion(s) “that provide a basis of investment decision”,
the same shall prima facie be covered by the definition of the ‘research report’ as
specified under regulation 2(1)(w) of the RA Regulations unless it falls under one or
more categories expressly excluded thereunder. Further, since the abovementioned
regulations expressly uses the term “securities”, making recommendation in respect
a basket comprising more than one security to the clients, shall aiso be covered
within the definition under regulation 2(1)(w).

With respect to the quidance sought under paragraph 3 (iii):

8. Regulation 3(1) of the RA Regulations prohibits any person from acting as research
analyst or research entity or holding itself out as a research analyst unless he has
obtained a certificate of registration from the Board. The second proviso to regulation
3(1) provides a limited exemption to certain categories of intermediaries registered
with the Securities and Exchange Board of India (SEBI) from the requirement of
obtaining a certificate of registration provided that such intermediaries are in
compliance with Chapter Ili of the RA Regulations. Such exempted intermediaries
include an investment adviser, credit rating agency, asset management company
and fund manager. The relevant extract of regulation 3(1) is reproduced for
reference, as under- %
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“3. (1) On and from the commencement of these regulations, no person shall
act as a research analyst or research entity or hold itself out as a research
analyst unless he has obtained a certificate of registration from the Board
under these regulations:

Provided that ...... :

Provided further that an investment adviser, credit rating agency, asset
management company or fund manager, who issues research report or
circulates/distributes research report to public or its director or employee
who makes public appearance, shall not be required to seek registration
under regulation 3, subject to compliance of Chapter Il of these
regulations.”

Further, regulation 2(1)(g) of the RA regulations defines ‘fund manager’ as:

“fund manager" includes fund managers of a mutual fund or alternative
investment fund or venture capital fund or portfolio manager;”

Therefore, a portfolio manager would be eligible for the exemption from the
requirement of registration as a Research Analyst under the RA Regulations.
However, the exemption from the registration requirement under regulation 3(1) of
the RA Regulations is restricted to the entities mentioned therein “... who issues
research report or circulates/distributes research report to public or its director or
employee who makes public appearance’, subject to compliance with Chapter Il of
the RA Regulations.

The term “public appearance” has been defined under regulation 2(1)(q) of the RA
Regulations, in order to include different means and modes of mass communication
only. The regulation has been reproduced below for reference:

‘public appearance” means any participation in a conference call, seminar,
forum (including interactive and non-interactive electronic forum), radio or
television or internet or web or print media broadcast, authoring a print media
article or other public speaking aclivity in public media in which a research
analyst makes a recommendation or offers an opinion, concerning securities
or public offer:

Regulation 2(1)(r) of the RA Regulations defines the term “public media” as:

public media” means any media source available to the general public and
includes a radio, television, internet, web or print media;”

Further, the proviso to regulation 2(1)(q) excludes even those cases wherein
corrections or updates, in respect of research reports previously issued to public or in
a public appearance, are issued or communicated to selected clients by means of

e
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password protected webcast, conference call or such other events with such clients.
The proviso has been reproduced below for reference:

“Provided that it does not include a password protected webcast, conference
call or such other events with the clients, if all of the event participants
previously received the research report or other documentation that
contains the required applicable disclosures and that the research analyst
appearing at the event corrects and updates during the public appearance
any disclosures in the research report that are inaccurate, misleading or no
longer applicable;”

12. Thus, RA Regulations restrict the exemption provided under second proviso to
regulation 3(1) to such intermediaries specified therein, only with respect to issuance,
circulation or distribution of research report to the public, in clear contrast to the
issuance of research report to specific clients or identified or selected persons.
Further, for the purpose of availing such limited exemption under the provision, such
intermediaries shall have to comply with the chapter 1l of the RA Regulations.

13. Therefore, by virtue of regulation 3(1) read with 2(1)(g) of the RA Regulations,
Portfolio Managers registered under PMS Regulations shall be exempted from
obtaining a certificate of registration under regulation 3(1) of the RA Regulations,
subject to compliance with Chapter 111 of the regulations, for the purpose of issuance,
circulation or distribution of research report to the public. However, in order to issue
research report/ recommendation to “any person”, identified or selected, the PMS
shall need to obtain a certificate of registration in terms of regulation 3(1) of the RA
Regulations.

With respect to the guidance sought under paragraphs 3 (iv) and (v):

14. Since the query under paragraph 3(iii) has been answered in negative, the queries
under paragraphs 3(iv) and (v) have been rendered infructuous and redundant.

With respect to the guidance sought under paragraph 3 (vi):

15. In terms of the Scheme, informal guidance may be provided in respect of a specific
provision of any Act, Rules, Regulations, Guidelines, Circulars or other legal
provisions being administered by the SEBI. Since securities of private companies are
not regulated by SEBI under the aforesaid legislative instruments, the question under
reference is beyond the scope of informal guidance under the Scheme.

With respect to the guidance sought under paragraphs 3 (vii):

16. The applicable provisions of the applicable Act, Rules, Regulations, Guidelines,
Circulars or any other provision being administered by SEBI and providing reference
to “Global stocks and bonds” have not been cited .in the query. Therefore, in terms of
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Paragraph 8(iv) of the Informal Guidance Scheme, the question under reference is
beyond the scope of informal guidance under the Scheme.

17. The above position is based on the information furnished in your letter under
reference. Different facts or conditions may lead to a different result. Further, this
letter does not express a decision of the Board on the question referred.

18.You may note that the above views are expressed only with respect to the
clarification sought in your letters under reference with respect to the Securities and
Exchange Board of India (Research Analysts) Regulations, 2014 and do not affect
the applicability of any other law and requirements of any other SEBI Regulations,
guidelines and circulars administered by SEBI or of the laws administered by any
other authority.

Yours faithfully,

%%‘t(('

Amrita Shukla
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