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SEBI/HO/CFD/DCR1/OW/P{2020/0011948/1
July 20, 2020
Way to Wealth Brokers Pvt Ltd.
Frontline Grandeur,
Ground Floor, No. 14,
Walton Road,
Bengaluru-560001

Kind attention: Mr. Raghavendra T K

Dear Sir,

Sub: Request for an interpretive letter under SEBI (Informal Guidance) Scheme, 2003-

Interpretation of Sec 9 (1 );(2) of SEBI (Share Based Employee Benefits) Requlations, 2014
(SBEB Regulations) by Way to Wealth Brokers Pvt. Ltd.

1. This has reference to your letter dated June 11, 2020 and emails sent by you on June 15, 2020 and

June 23, 2020 on the captioned subject.

2. Vide the aforesaid letter and e-mails, you have, inter alia, represented as under:-

i.  Way to Wealth Brokers Pvt. Ltd. (the applicant) is an Intermediary registered with SEBI as a
Stock Broker with SEBI Registration number INZ000178638.

i. The applicant seeks clarification of SEBI under the Informal Guidance Scheme on the
interpretation of Regulation 9(2) of SEBI (Share Based Employee Benefits) Regulations, 2014
(SBEB Regulations).

iii. A Listed company based at Bangailore has approached the applicant, as a registered Stock
Brokerfor Cashless funding of RSUs being offered to their employees as a part of Employee
compensation plan. The current Market price per share is around Rs. 650/- and face value per
share is Rs. 5/-. The RSUs are being issued at face value to the eligible employees and as per
the approved scheme the employee is required to pay the issue price plus the applicable

Perquisite Tax (approx. @ 36% of fair value) for the eligible exercise quantity of RSU (Funding
Amount).
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The DP and Trading account would be opened by eligible employees with the applicant and
Employee would also open Bank account with the Empanelled banker for Banking operations.
On receipt of duly signed exercise letter and undertaking for credit of allotted RSU shares to the
applicant's DP account by Employee, who proposes to avail Cashless funding, the funding
amount as mentioned above would be credited by the applicant to Employee bank account and
then onward transfer to Company's designated Bank account to process allotment of RSU
shares.

Company would credit the allotted RSU shares directly to the DP account of employee held with
the applicant.. This allotment process is expected be completed within 15 working days from the
date of funding by the applicant.

Within 2 working days of credit of shares to the DP account of employee held with the appicant,
the RSU shares to the extent of Cashless funding plus transaction charges would be sold and
sale proceeds would be adjusted towards cashless funding made by the applicant.

The entire process would be completed within 30 calendar days.

There are some eligible employees of the Company working overseas and are NRIs”

3. In view of the above, you have sought guidance from SEBI by way of an interpretive letter on the

following:

i,

ii.

“Whether we as a registered stock Broker under SEB] Stock Broker Regulations, 1992 are
permitted to fund the securities to be issued under the Securities Exchange Board of india (Share
Based Employee Benefits) Regulations 2014 (viz. Employee Stock Option and/or Restricted
Stock Units) by a Listed Company, fo its Employees who propose to avail Cashless option

In case such funding is permitted, then we would also request your good seives fo advise us on
the maximum amount per unit/security that can be funded.”

4. We have considered the submissions made by you and without necessarily agreeing with your analysis,

our views on the queries are as under:
i. Regulation 9(2) of the SBEB Regulations states as under:
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“No person other than the employee to whom the option, SAR or other benefit is granted shall be entitled
10 the benefit arising out of such option, SAR, benefit etc. :

Provided that in case of ESOS or SAR, under cashless exercise, the company may itself fund or permit
the empanelled stock brokers to fund the payment of exercise price which shall be adjusted against the

sale proceeds of some or all the shares, subject to the provisions of the applicable law or regulations.”

ii. Thus, as per the aforesaid Regulation, the company may permit the empaneled stock brokers to fund
the payment of exercise price which shall be adjusted against the sale proceeds of some or all the
shares, subject to the provisions of the applicable law or regulations. Thus, if the company permits, you
may fund the payment of exercise price which shall be adjusted against the sale proceeds of
some or all the shares, subject to the provisions of the applicable law or regulations.

iil. Further, the extant SBEB Regulations do not prescribe for any maximum limit on amount per
unit/security that can be funded.

5. The above position is based on the information furnished in your letter under reference. Different facts or
conditions might lead to a different result. Further, this letter does not express a decision of the Board on

the questions referred.

6. You may also note that the above views are expressed only with respect to the clarification sought in
your letter under reference with respect to SBEB Regulations and do not affect the applicability of any
other law or requirements of any other SEBI Regulations, Guidelines and Circulars administered by SEBI
or of the laws administered by any other authority.

Yours faithfully,

W

_Ralesh Gujjar
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