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Securities and Exchange

' Board of India
CHIEF GENERAL MANAGER
INTEGRATED SURVEILLANCE DEPARTMENT
ISD/YOW/ 1242 9/2016
May 2, 2016

Indo Thai Securities Ltd.

Capital Tower, 2" Floor,

Plot Nos. 169A-171,

PU-4, Scheme No. 54,
-Behind C21 Mall,

Indore —452010 (M.P.)

Dear Sir,

Re: Request for Interpretive Letter under the Securities and Exchange Board of India
(Informal Guidance) Scheme, 2003 regarding clarification on Trading Plan under
Securitics and Exchange Board of India (Prohibition of Insider Trading) Regulations,
201s.

1. Please refer to your letter dated March 5, 2016, secking an interpretative letter under
the SEBI (Informal Guidance) Scheme, 2003 (the Scheme).

2. In your letter under reference you have referred to Regulation 4(1) of the Securities
and Exchange Board of India (Prohibition of Insider Trading), Regulations, 2015
(PIT Regulations), prohibiting insiders from trading in securities when in possession
of UPSI, You have further referred to Regulation 4(1)(iii) of the PIT Regulations
which inter alia states that an insider may prove his innocence by demonstrating that
the trades were pursuant to a trading plan set up in accordance with Regulation 5 of
the PIT Regulations.

3. Inlight of the above reference, the guidance is sought on the following-

(a) Whether formulation of frading plan by Insider and present it to the
compliance officer for approval and public disclosure of the same, pursuant to
trades to be carried out on his behalf in accordance with such plan is
compulsory? Or is there any exemption for the same.

(b) If any Insider/Promoter is increasing/ decreasing their stake .i.e. change in
shareholding of such Insider/ Promoter, are they required lo prepare a
Trading Plan and the same is to be submitted by the company to Stock
exchange? Yes or No? If No. kindly brief us the procedure as we are not able

yc to understand the applicability of the said Regulations.
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(c) if Yes, is there any other procedure to be compheﬁ %j?%?fbﬁ%’!anpames
have not given Trading Plan or if given why not shown on the website of the
Stock Exchange where its securities are listed?

(d) Is the trading plan (as provided by the applicant) approvable under
Regulation 5 of the PIT Regulations?

(e) Any promoter or part of promoter group wish to transfer their holding to any
entity (preferable Company) where Promoter/Promoter group are inferested
being as- director and/or Member; then in this case provisions related to
Trading Plan will be applicable or not?

Without necessarily agreeing with your analysis given in your above mentioned letter,.
our interpretation on the above query is as under:

4, Regulationi 4 of PIT Regulatibns prohibits trading by Insider when in possession of
UPSI,. except under circumstances provided for in proviso to Regulation 4(1). The
provisos are reproduced below:

(a) the transaction is an off-market inter-se transfer between promoters who were
in possession of the same unpublished price sensitive information without
'beihg in breach of regulati’on 3 and both parties had made a conscious and
informed trade decision;

(b) in the case of non-individual mszders —

a.  the individuals who were in possession of such unpublished price
sensitive information were different from the individuals taking trading
decisions and such decision-making individuals were not in possession
of such unpublished price sensitive information when they look the
decision to trade; and

b.  appropriate and adequate arrangements were in place to ensure that
these regulations are not violated and no unpublished price sensitive
information was communicated by the individuals possessing the
information to the individuals taking trading decisions and there is no
evidence of such arrangements having been breached;

(c) the frades were pursuant f0 a trading' plan set up in accordance with
regulation 5.

5. With reference to the first query at point 3(a), it may be stated at the outset that any
trading by Insider in securities that are listed or proposed to be listed on a stock
exchange, while in possession of unpublished price sensitive information, is
prohibited. However, an Insider may opt to trade by formulating a Trading Plan and
get it approved by a Compliance officer for approval as per the SEBI (PIT)
Regulations, 2015..
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6. It may be stated that Regulation 5 of PIT Regulations entiﬁ@ﬂ{gnﬁﬁc!ggiﬁrmulaté
a trading plan for the purpose of trading in securities which are listed or proposed to
be listed, while in possession of Unpublished Price Sensitive Information (UPSI). The
provision is intended to provide an option to persons who may be perpetually in
possession of UPSI to trade in securities in a compliant manner. Therefore, with
reference to the second query at point 3(b), it is stated that if the Promoter is also an
Insider, he may formulate a trading plan and submit the same to Stock Exchange as it
is a defence available to the Insider if he trades as per the Trading Plan while in
possession of UPSI. However, once a trading plan is approved, the insider has to
mandatorily comply with the said trading plan. In the absence of a trading plan, other
defences provided in the provisos to Regulation 4(1) are available to insiders in such a
casc.

7. Additionally, please refer to your query at point 3 (c). In this regard, attention is
drawn to the para 8 (iii) of the Scheme which states that SEBI may not respondrto the
request in which the requestor has no direct or proximate interest. '

8. With respect to query at para 3(d) and (e) it is stated that the queries are ambiguous
and hypothetical and hence, no reply is warranted according to para 8(ii) of the
Scheme. :

9. With regards to trading plan, it may be noted that the trading plan is an option
provided to all insiders to prove their innocence if they trade in securities, listed or
proposed to be listed, while in possession of UPSI

10. This position is based on the representations and submissions made to the Department
" in your letter under reference. Different facts or conditions might require a different
result. This letter expresses the Department’s position on applicability of the
respective Regulations / Guidelines as referred above only in the instant case. It does

not express decision of the Board on the questions presented.

11. You may note that the above views are expressed only with respect to the clarification
sought on the applicability of the respective Regulations/Guidelines as referred above
and do not affect the applicability of any other law or requirements.

Yours faithfully,

=

Sunil Kadam



